Mitt opphold på aglo.

Aglo er et familiesenter for risikogravide og småbarnsfamilier som er involvert i barnevernet. Det ble egentlig nevnt tidlig i graviditeten at jeg skulle dit. Det var barnevernet som la fram forslag at jeg skulle være der 2 mnd før fødsel, og 1 mnd etter fødsel. For råd og veiledning. De var bekymret. Bekymret fordi de ikke hadde trua på meg. At jeg skulle klare å ta meg av et barn. De kalte det frivillig. Men om jeg ikke gikk med på det, så kom de til å ta omsorgen for barnet mitt. Så jeg var nødt til å dra dit, selv om de ikke hørte. De sa de ikke hadde "ressurser" til en annen løsning. En annen løsning hadde vært mye bedre for meg. For hvem vil vel reise mange mange mil bort fra hjemmet sitt, familie og venner når man har fått sitt første barn...? Men jeg var nødt. Eller så truet de med å ta barnet mitt. Så jeg dro. Mamma var med meg og skulle være der ei uke ca. Hadde jo vært der før fødsel i to mnd. Hadde eget rom med bad, soverom og stue. Prøvde så godt det lot seg gjøre å motivere meg selv til å være der. Det var vanskelig. Hadde hatt dette hengende over meg lenge.. og jeg var veldig deprimert. Jeg ville jo være hjemme og starte d nye livet med babyen min sånn som "alle andre" gjør. Dagene var Grå , og de ansatte der kom stadig inn å sjekket hvordan det gikk med oss. De ansatte var greie selv om at jeg egentlig viste at de også ikke hadde trua på meg, det føltes ikke sånn værtfall. De ville jeg skulle være med forskjellige ting, som å komme ned til frokost på klokke slettet, gå Turer, men jeg orket ikke, Bare noen få dager etter en fødsel så er ikke akkurat en tur det første du har lyst til å gå på eller å komme til frokosten til det og det klokkeslettet, Jeg ville ha ro rundt meg og jeg ville være i fred med babyen min uten at noen kom og sjekka hver time. Jeg Ville bare hjem.

I Graviditeten slet jeg veldig med bekkenplager, noe som gjorde at jeg kunne ha så vondt at jeg ikke klarte å gå. Til tider måtte jeg sette meg ned på gulvet å ake meg fram med rumpa til badet når jeg skulle på do, For så vondt gjorde det. Når jeg hadde det så vondt var det akkurat som beina bare svikta, bekkenplager er også en veldig normal ting i for gravide kvinner, men plutselig når jeg hadde bekkenplager ble det sett på som ustabilt av barnevernet. Sånne helt normale ting som å være trøtt og være kvalm, sånne helt normale ting som kan skje med gravide kvinner. ALT dette så barnevernet på som ustabilt bare fordi at JEG hadde fått disse symptomene!

Jeg kan rett og slett ikke skjønne hvordan folk kan være så ekkel med gravide folk for helt normale symptomer, de har jo vært gravide selv! Men når jeg får disse symptomene så ble det ansett som å være ustabil?

Samme med ADHD diagnosen min, der fikk jeg engang kommentar på ??det er mange som har ADHD, men ingen med ADHD er sånn som du??. Som om de skulle få det til og høres ut som at jeg var den verste personen som fantes.

Uansett Tilbake til aglo. Jeg klarte ikke mere, jeg ble så psykisk dårlig av å være der. Som jeg allerede hadde fortalt at å sende meg på en sånn plass kommer ikke til å gå bra. Dette mildt sagt dreit barnevernet i, de tok ikke hensyn til meg i det hele tatt og det har de aldri gjort heller. Avtalen var at jeg skulle være der totalt 3 måneder, Men så kom Barnevernet og sa jeg måtte være i 3 måneder til, DA VAR DET NOK!

Så det endte med at jeg dro å fant på en løsning at Milena ble plassert i MIDLERTIDIG fosterhjem. Alt jeg skulle gjøre var å gå til psykolog og komme meg mer på beina etter aglo, MEN plutselig går barnevernet til sak om omsorgsovertakelse. De lot meg ikke prøve engang , De har ALDRI latt meg prøve å vise at dette klarer jeg i trygge og sunne omgivelser rundt meg ( Noe som IKKE er en institusjon). Det de sa i retten var ??dette klarer du ikke uansett om du bor hos din mor og ferdig med det??. De har ikke latt meg prøve her hjemme som normale folk, uten det presse på meg og uten den depresjonen som jeg hadde på aglo.  Det kjemper jeg for enda!

Takk for at du tok deg tid til å lese!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sara Skjervagen

Sara Skjervagen

18, Ballangen

Kategorier

Arkiv

hits